Стан забезпечення гарячим харчуванням учнів закладів загальної середньої освіти району є одним із важливих з-поміж освітянських питань

Версія для друкуВерсія для друку

Стан забезпечення гарячим харчуванням учнів закладів загальної середньої освіти району є одним із важливих з-поміж освітянських питань

10 листопада на нараді в голови райдержадміністрації Анатолія Зайцева обговорили питання щодо забезпечення належного рівня організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти району. З цього питання поінформував тимчасово

виконувач обов’язків начальника освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Зуєв. Він повідомив, що контроль за якістю харчування в закладах освіти здійснюють члени шкільних рад та медичні працівники. Примірне двотижневе меню затверджується Пирятинським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Ведуться бракеражні та санітарні журнали, їжа готується за калькуляційними картками. Якість харчування контролюється керівниками закладів та медичними працівниками. Стовідсотково охоплені безкоштовним гарячим харчуванням 416 учнів 1-4 класів та 72 дитини - учні пільгових категорій. У ЗЗСО усіма видами харчування охоплено 100 % учнів, гарячим харчуванням - 986 учнів,  що становить 97,8 %. Відповідно до розпорядження голови Пирятинської районної державної адміністрації  від 01.07.2020 №145 «Про безоплатне одноразове харчування учнів закладів загальної середньої освіти пільгових категорій у 2020-2021 навчальному році» вартість харчування для дітей, віком від 6 до 10 років становить 16 грн., для дітей, віком від 10 років і старше – 18 грн. Харчування у закладах  дошкільної освіти триразове. Вартості харчування дітей в закладах дошкільної освіти встановлюється рішенням сільських рад та складає в середньому 38 грн. на одну дитину. Завіз сертифікованих продуктів здійснюється централізовано. Наявні сертифікати та гігієнічні висновки на продукти харчування. Важливу роль в організації раціонального та безпечного харчування учнів (вихованців) відіграє належна матеріально-технічна база харчоблоків. Харчоблоки забезпечені холодною та гарячою проточною водою, дезінфікуючими, миючими засобами відповідно до санітарних вимог. У закладах проводиться робота щодо ремонту, заміни та придбання нового технологічного обладнання.  Постійно по мірі необхідності поновлюється посуд та кухонний інвентар. 

 

 

 

Наверх ↑